Műhelymunka a harmadikosokkal Szőregen


2022. október 5-én, szerdán szőregi Branko Radičević fiókkönyvtárunkban műhelymunkát tartottunk a Danilo Zelenović Á. I. harmadik osztályos diákjainak, akik Tamara Isaković tanítónő kíséretében érkeztek.

A téma a következő volt: ,,Találd fel magad, és keresd meg!” – miben különböznek egymástól, és hogyan használjuk az idegen szavak és kifejezések szótárát, idegen nyelvi szótárakat, a tematikus enciklopédiákat, a monográfiákat, a lexikonokat.

A tanulókat csoportokra oszlottak, érdeklődve nézelődtek, majd sikeresen megtalálták a feladott fogalmakat, az idegen szavak és kifejezések eredetét, hogyan kell mondani valamit németül, olaszul… A színes gyermekenciklopédiák különösen érdekelték őket: zenéről, növényekről, állatokról, történelemről, a földrajzi atlasz… A gyermekverses kötetekben minden csoport talált egy számára tetsző őszi verset, amit közösen elszavaltak.   Végül lerajzoltak egy-egy őszi motívumot, és kis kiállítást készítettek a munkákból. Szép és vidám barátkozás volt a könyvekkel.

HírekMűhelymunkák