Nedeljko Jović könyvbemutatója


2022. október 6-án а Szirmai Károly Közkönyvtár szervezésében könyvbemutatót és interaktív műhelymunkát tartott Nedeljko Jović, a neves belgrádi pszichológus. A Fiatalok ellenőrzés alatt… Digitális demencia! Mit tegyünk? című kötetet a Művelődési Központ képtárának zsúfolásig megtelt termében mutatták be.
Az előadáson a Lukijan Mušicki középiskola 3. osztályos diákjai vettek részt Nataša Tomić Simić és Mirjana Vuletić tanárnők, valamint Nada Srećkov pedagógus kíséretében.
A könyv szerzője rámutatott a túlzott mobiltelefon-használat globális problémájára, valamint digitális korszakunk negatív hatásaira, melyek összpontosítási és figyelemzavarhoz, alváshiányhoz és fáradtsághoz vezetnek a fiatalság körében. Ebben a kézikönyvben Nedeljko Jović megoldásokat kínál a fiataloknak a digitális eszközök használatának korlátozásával, egészséges szokások bevezetésével, mindezzel gondolkodásra ösztönzi és egy magatartási szerződéssel felelősségvállalásra is buzdítja őket. A műhelymunka célja az volt, hogy a fiatalok többet kommunikáljanak egymással, fejlődjenek az empátia, a megértés és a kreativitás terén.

HírekНекатегоризовано